Luchthaven Eindhoven Airport

Geplaatst op 15-01-2023

Categorie: Reizen en recreatie

Eindhoven Airport is goed te bereiken met de auto via de A2. Het parkeren is vergeleken met andere vliegveld niet duur. Het is ook mogelijk om het vliegveld met het openbaar vervoer te bereiken. Het nadeel aan het reizen met het openbaar vervoer is dat veel bagage meenemen lastig is. Het voordeel is echter dat je wel bespaart op parkeerkosten.

Parkeren Vliegveld Eindhoven Airport

De luchthaven van Eindhoven biedt vier parkeerplaatsen waar verschillende prijzen voor gelden. De goedkoopste parkeerterreinen liggen het verste van de terminal af (Eindhoven Airport Parkeren P1, P3, P4 en P5). Met een redelijk tempo wandel je binnen 6 minuten naar het vliegveld toe. De prijzen beginnen bij 4 euro per dag voor deze goedkopere parkeergelegenheden. De twee parkeerterreinen liggen een stuk dichter bij de terminal, maar deze kosten een stuk meer. Zeker het parkeerterrein direct voor de terminal kan nogal wat kosten met zich meebrengen. In de lente van 2013 kosten een volle week parkeren op het goedkoopste parkeerterrein 28 euro. Voor het middensegment betaalde je voor zeven dagen 50 tot 75 euro. Voor 150 euro mocht je zeven dagen lang direct bij de terminal parkeren.

Mocht je veel bagage bij je hebben of reizigers die slecht te voet zijn en toch goedkoop willen parkeren, dan is het handig om bij aankomst eerst een deel van het reisgenootschap met bagage bij de terminal af te zetten voordat je een parkeerplaats zoekt.

Voordelen / Nadelen Luchthaven Eindhoven Airport

De luchthaven Eindhoven Airport heeft een aantal grote pluspunten. De service is er goed en het vliegveld is relatief klein. Dit geeft bij aankomst een goed overzicht de luchthaven. Ook de Eindhoven aankomsttijden zijn overzichtelijk. De vliegtickets zijn er goedkoop en het is gemakkelijk te bereiken. De parkeermogelijkheden zijn divers en het is mogelijk om voor weinig geld een lange periode te parkeren. Het nadeel is echter dat het aanbod aan bestemmingen beperkt is. Dit beperkt de mogelijkheden van het vliegveld, maar maakt het uiterst geschikt als startpunt voor een betaalbare vakantie.